Počet záznamů: 1  

16mm and 8mm filmmaking

  1. Název16mm and 8mm filmmaking
    Podnázevan essential guide to shooting on celluloid
    Aut.údajeJacob Dodd
    Autor Dodd Jacob
    Vydání1st publ.
    Vyd.údaje London ; New York : Routledge, Taylor & Francis Group, 2021
    Fyzický popis- viii, 269 s.: il. schém., tabulky, nákresy
    EdiceA Focal Press Book
    PoznámkyÚvod. - Bibliografie v textu. - Rejstřík
    AnotaceZákladní příručka poskytující návod, jak natáčet tradiční 16mm a 8mm filmy a to jak pomocí analogových, tak digitálních nástrojů. Tento text, zaměřený na nízkorozpočtové vybavení a inovativní techniky, provádí jednotlivými kroky tvorby filmů v duchu tradice takových filmařů, jako byl například Georges Méliès. Dodd vysvětluje všechny potřebné filmařské dovednosti. Také radí jak si vybrat kameru, filmový materiál, expozimetr; jak nasvítit film nebo nahrávat zvuk. Publikace je doplněna názornými ilustracemi a ručně kreslenými schématy a podává přehled doporučených filmů.
    ISBN978-0-367-42947-8 (brož.)
    Předmět.hesla 16mm film * formáty kinematografického filmu * kinematografie * technické prostředky filmu * 8mm film * kamera * technika kamery * filmová surovina * osvětlení * zvláštní efekty * střih * zvukový střih * projekce * amatérský film * úzký film * digitální technika
    Form.deskr. příručky, metodické příručky
    Systemat.791.623.1, 778.534.48, 778.55, 791.077, 621.3.037.37, (035), (072), 771.531.35, 778.5, 791.621, 771.531.352, 791.636:778.53, 778.53, 771.531.3, 628.9, 778.534.6
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie, US - Spojené státy americké
    Druh dok.AMP - Metodické příručky
    Katal.org.ABC135 - Knihovna Národního filmového archivu
    ID NFA(NFA-K)b-00238701
    Počet ex.1, z toho volných 0, prezenčně 1
    Databázexxxk - Knihy
    SignaturaPřír.čísloLokaceDislokaceCSInfo
    431050121780FONDSKLADpouze prezenčně
    16mm and 8mm filmmaking

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.