Počet záznamů: 1  

Salt of the earth

  1. SYS186435
    LBL
      
    00000nam^^22^^^^^^^^450
    005
      
    20201015123104.0
    010
      
    $b Brož.
    035
      
    $a (NFA-K)b-00166510
    100
      
    $a 20140515c1953 m 0czey0103 ba
    101
    0-
    $a eng
    102
      
    $a US
    200
    1-
    $a Salt of the earth $f <The> California quarterly
    210
      
    $a Los Angeles $c <The> California quarterly $d 1953
    215
      
    $a 72 s., [8] s. obr. příl. $c il.
    225
    2-
    $a <The> Calilfornia Quarterly $v vol. 2., num. 4
    327
    1-
    $a Salt of the earth / Michael Wilson $a Breaking ground / Paul Jarrico, Herbert J. Biberman
    330
      
    $a Speciální letní číslo amerického čtvrtletníku The California Quarterly bylo oproti předešlým zvyklostem vydavatelů věnováno jen jedné tvůrčí práci a to jedinému filmu, jehož promítání bylo na území USA zakázané, snímku Sůl země (Salt of the Earth) z roku 1953. Číslo obsahuje scénář k filmu, který byl natočen podle skutečné události - stávky horníků zinkových dolů v oblasti Bayard v Novém Mexiku v roce 1951, a který byl v amerických kinech uveden až v roce 1965. U nás byl snímek uveden na VIII. MFF v Karlových Varech (1954), kde získal Velkou cenu. Doplněno komentáři a obrazovou přílohou (scény z filmu).
    333
      
    $a Reflection on a journey / Rosaura Revueltas
    605
      
    $3 nfa_un_auth*0097142 $a Sůl země $k 1953 $n film
    608
      
    $3 nfa_un_auth*0072560 $a scénáře
    608
      
    $3 nfa_un_auth*0067379 $a stati
    675
      
    $a (049) $z cze $9 MRF
    675
      
    $a (0:82-25) $z cze $9 MRF
    675
      
    $a 821.111(73)-25 $z cze $9 MRF
    710
    02
    $3 nfa_un_auth*0125462 $a <The> California quarterly $c redakce, vydavatel : Los Angeles, Kalifornie
    801
    -0
    $a CZ $b ABC135 $c 20140515 $g AACR2R $9 2
    910
      
    $a ABC135
    T85
      
    $x existuji fulltexy

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.