Počet záznamů: 1  

Curating the moving image

  1. NázevCurating the moving image
    Aut.údajeMark Nash
    Autor Nash Mark
    Vyd.údaje London : Normal Films, c2023
    Fyzický popis- 405 s.: il. (některé barev.), plány
    PoznámkyObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    AnotaceV knize "Curating the moving image" se kurátor a teoretik Mark Nash zabývá možnostmi současného kurátorství na základě své práce v Documenta11, Benátském bienále a dalších výstavách. Nash vytvořil tuto bohatě ilustrovanou knihu jako kurátorský projekt sám o sobě a nastiňuje několik klíčových konceptů, které sahají od architektury výstav a kurátorství jako afektivní a umělecké praxe až po estetiku po studené válce a současné čínské umění. V těchto esejích o současném umění, filmu a instalaci Nash nabízí kritické komentáře a úvahy o výstavách, které sám připravil, včetně těch, které se zaměřují na socialistické a utopické ideály po skončení studené války. Kurátorství také zasazuje do diskuse o formách umělecké produkce, které jsou propojeny s alternativními trajektoriemi kolektivní a kolaborativní praxe. Nash nakonec ukazuje, že svět umění a současná kurátorská praxe představují jedny z nejdůležitějších nástrojů společenské a estetické výměny v jednadvacátém století.
    ISBN978-1-4780-2044-8 (brož.)
    Předmět.hesla filmoví kurátoři * filmové kurátorství * umění * výstavy * umění a film
    Form.deskr. eseje, studie
    Systemat.930.253:791-051, (930.253:791):005, 72/76, 72/79+791, 061.4, (0:82-4), (048.8)
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Druh dok.ASD - Studie
    ID NFA(NFA-K)b-00248484
    Počet ex.1, z toho volných 0, prezenčně 1
    Databázexxxk - Knihy
    SignaturaPřír.čísloLokaceDislokaceCSInfo
    435150123403FONDSKLADpouze prezenčně
    Poznámky
    Rubrika: Festivaly včerejší i budoucí
    Anotace
    Pozvánka na 53. ročník MTF Zlatá Praha 2016.
    Curating the moving image

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.