Počet záznamů: 1  

Film v rukou amatéra

  1. NázevFilm v rukou amatéra
    Podnázevknížka pro všechny, kdož chtí nahraditi mrtvou fotografii svého alba živým obrázkem
    Aut.údajeKarel Smrž
    Autor Smrž Karel (1897-1953)
    Vyd.údaje V Praze : Nakladatelství Šolc a Šimáček, 1928
    Fyzický popis- 207 s.: il., tabulky + zvláštní příloha
    PoznámkyPředmluva. - Literatura. - Věcný rejstřík
    AnotaceČeský filmový historik a kritik, scenárista, spisovatel, kameraman a dramaturg Karel Smrž reaguje na rozšíření technického vynálezu kinematografu, který umožňuje širším vrstvám obyvatel věnovat se nové zálibě - amatérskému filmu. Kniha je podrobným návodem na výrobu vlastního filmu. Během prvních kapitol se čtenář seznámí se základními principy, na nichž je kinematografie zbudována i s typy kinematografických aparátů, aby se dále mohl orientovat v problematice expozice, formátu, perspektivy, optiky, techniky kamery, filmových triků, motivů a laboratorních prací. Autor nezapomněl ani na rady týkající se projekce a uchování filmů. Tento exemplář knihy je obohacen o zvláštní (uměle vytvořenou) přílohu zahrnující stránku rukopisu, titulní stránku neuskutečněného Láthova vydání, vlepené stati z časopisu, dopis z nakladatelství Šolc a Šimáček, text smlouvy, výzvy a potvrzení z nakladatelství, objednávka na knihu, ex libris.
    ISBN(Váz. (dodatečně))
    Předmět.hesla amatérský film * technické vybavení * technické prostředky filmu * umělecké prostředky filmu * preservace filmů * laboratorní práce
    Form.deskr. příručky
    Systemat.(035), 791.077-051, 791.62, 7.025, (072)
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CS - Československo
    Druh dok.AMP - Metodické příručky
    Katal.org.ABC135 - Knihovna Národního filmového archivu
    ID NFA(NFA-K)b-00197059
    Počet ex.1, z toho volných 0, prezenčně 1
    Databázexxxk - Knihy
    SignaturaPřír.čísloLokaceDislokaceCSInfo
    4-300105281FONDHRADpouze prezenčně

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.