Počet záznamů: 1  

První republika v zajetí historie a protikladů

  1. NázevPrvní republika v zajetí historie a protikladů [rn]
    Podnázevkombinace televizních žánrů a jejich vliv na výslednou podobu seriálů
    Aut.údajeKristýna Michaličková
    Autor Michaličková Kristýna (1992-)
    Fyzický popis- il.
    Zdroj.dok.  Film a dějiny 6, S. 155-169
    PoznámkyPoznámky
    AnotaceStudie Kristýny Michaličkové je věnována televiznímu fikčnímu seriálu První republika a především žánrům, které tento seriál tvoří. Důraz však neklade na prvky, které daný žánr tvoří, ale na to, jak je z pohledu diváků rozpoznáván. Zásadní jsou podmiňující atributy: publikum (divácká recepce), televizní průmysl a mediální kontext. Zohledněn je také vliv historie na seriál a konstrukci postav. Michaličková dochází k závěru, že seriál byl záměrně vystavěn na několika žánrech s očekáváním, že každý z nich bude díky popularitě u diváků představovat výrazný přínos pro výsledný seriálový tvar. Identifikované žánry (melodrama, sociální drama, detektivní drama, mysteriózní drama), kterým dominuje melodrama, se na výsledném žánrovém tvaru podílí rozdílným způsobem.
    Film První republika 2014
    Předmět.hesla historický film. Česko * historické události a film. Česko * televizní žánry. Česko * melodrama. Česko * sociální drama. Česko * detektivní film. Česko. 2014 * historické osobnosti ve filmu. Česko * historické události ve filmu * seriály. Česko. 2013
    Form.deskr. studie, analýzy
    Systemat.791.221.5(437.3), 791.233(437.3), 791.221.4(437.3), 7.097(437), 7.097-2, 791.23, 791.224(437.3), 791.23(437.3), 94-021.143+791(437.3), (048.83), (048.8), 303.446.4
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CS - Československo
    Druh dok.RN - Rozpis sborníku a neperiodické literatury
    Katal.org.ABC135 - Knihovna Národního filmového archivu
    ID NFA(NFA-K)b-00196237
    Signatura37869/6
    Databázexcla - ČLÁNKY
    článek

    článek

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.