Počet záznamů: 1  

The ambiguous image

  1. NázevThe ambiguous image
    Podnázevnarrative style in modern european cinema
    Aut.údajeRoy Armes
    Autor Armes Roy (1937-)
    Vydání1st publ.
    Vyd.údaje London : Secker & Warburg, 1976
    Fyzický popis- 255 s.: il.
    EdiceCinema two
    PoznámkyÚvod. - Poznámky. - Bibliografie na s. 243-250. - Rejstřík
    AnotaceArmesova studie charakterizuje vývoj evropského filmu prostřednictvím tvorby režisérů, kterým se v daném období přikládala největší odpovědnost za filmovou formu, styl a sdělované významy. Důraz klade na problém narativního stylu v moderním evropském filmu. Autor identifikuje tři překrývající se generace evropských filmových tvůrců na konci 60. a na počátku 70. let. Do první skupiny řadí starší režiséry: Luis Buñuel, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni, Jacques Tati, Robert Bresson, Ingmar Bergman. Druhou skupinou je pozoruhodná generace režisérů narozených mezi roky 1921 a 1923: Alain Resnais, Alain Robbe-Grillet, Miklós Jancsó, Pier Paolo Pasolini, Walerian Borowczyk. Do třetí skupiny autor zařadil Jeana-Luca Godarda, Dusana Makavejeva, Jeana-Marie Strauba. Kniha je doplněna fotografiemi.
    ISBN436-601800-4 (váz.)
    Předmět.hesla dějiny filmu. Evropa. 1960-1975 * narace ve filmu. Evropa * režiséři. Evropa * filmová tvorba. Evropa * filmová režie. Evropa * filmová řeč. Evropa * nová vlna. Evropa * autorská teorie
    Form.deskr. studie
    Systemat.791.1(4), 791(091)(4)"1960/1975", 791.633-051, 791.62-026.15(4)"1960/1975", 791.633(4)"1960/1975", 791.21(4)"1960/1975", 791.3(4)"1960/1975", (048.8)
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Druh dok.ADF - Dějiny filmové
    Katal.org.ABC135 - Knihovna Národního filmového archivu
    ID NFA(NFA-K)b-00166601
    Počet ex.1, z toho volných 0, prezenčně 1
    Databázexxxk - Knihy
    SignaturaPřír.čísloLokaceDislokaceCSInfo
    313620069126FONDHRADpouze prezenčně

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.