Počet záznamů: 1  

Best of Slovak film 1921-1991

  1. NázevBest of Slovak film 1921-1991
    Aut.údaje[film entries by Peter Hames]
    Další autoři Hames Peter (1936-)
    Vydání1st ed.
    Vyd.údaje Bratislava : Slovak Film Institute, 2013
    Fyzický popis- 201 s.: il., barev. il., portréty
    PoznámkyÚvod, ediční poznámka, výňatky, o autorovi
    AnotaceReprezentativní obrazová publikace o slovenské kinematografii v angličtině obsahuje výběr 35 slovenských celovečerních filmů, které představují to nejlepší, co v tamním audiovizuálním prostředí dosud vzniklo, počínaje snímkem Jánošík (1921) Jaroslava Siakeľa až po Nehu (1991) Martina Šulíka. Ke každému filmu je připojený odborný text, ocenění filmu, citáty z tisku a další zajímavé informace, doprovází je bohatá fotodokumentace filmových záběrů. Na úvodní část knihy navazují profily 20 slovenských režisérů, jejichž filmy jsou v publikaci zastoupeny. Autorem jednotlivých textů publikace je renomovaný britský filmový publicista, kritik a historik Peter Hames.
    ISBN978-80-85187-62-5 (brož.)
    Předmět.hesla produkce. Slovensko. 1921-1991 * filmová tvorba. Slovensko. 1921-1991 * oceněné filmy. Slovensko. 1921-1991 * režiséři. Slovensko. 1921-1991 * nejlepší film. Slovensko. 1921-1991
    Form.deskr. obrazové publikace
    Systemat.791.63(437.6)"1921/1991", 791.62-026.15(437.6)"1921/1991", 06.05:791(437.6)"1921/1991", 791.633-051(437.6)"1921/1991", (084.11)
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Jazyk orig.slo - slovenština
    Země vyd.SK - Slovenská republika
    Druh dok.AOF - Obrazové publikace filmové
    Katal.org.ABC135 - Knihovna Národního filmového archivu
    ID NFA(NFA-K)b-00161033
    Počet ex.4, z toho volných 3, prezenčně 1
    Databázexxxk - Knihy
    Odkazy (1) - ČLÁNKY
    SignaturaPřír.čísloLokaceDislokaceCSInfo
    409370111623PRIRVEZ2pouze prezenčně
    40937-A0111624PRIRVEZ2
    40937-B0111794PRIRVEZ2
    40937-C0117997PRIRVEZ2

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.