Počet záznamů: 1  

The technique of film animation

  1. NázevThe technique of film animation
    Aut.údajewritten and compiled by John Halas and Roger Manvell
    Autor Halas John (1912-1995)
    Další autoři Manvell Roger (1909-1987)
    Vydání3rd ed.
    Vyd.údaje New York : Hastings House, 1966
    Fyzický popis- 348 s.: il., grafy, tabulky
    EdiceCommunication Art Books
    PoznámkyPředmluva. - Úvod. - Vybraná literatura. - Terminologický slovníček. - Rejstřík
    AnotaceTřetí vydání publikace seznamující s technikou filmové animace, s jejími počátky v Evropě a USA, s epochou objevování rozsahu možností uplatnění animovaného filmu jako filmu zábavního, instrukčního, výzkumného nebo reklamního; s jeho vývojem jako svébytného druhu umění; s druhy animovaného filmu (kreslený, loutkový; s využitím matematiky, aj.). Autoři představují techniku animace jako výzvu pro představivost filmových tvůrců a televizi jako nové a permanentní pole působnosti a využití animace. Publikace je bohatě obrazově vybavena a doplněna grafy, tabulkami, rejstříkem, seznamem zmiňovaných filmů, slovníčkem odborné terminologie.
    ISBN(Váz.)
    Předmět.hesla animace * animační vybavení * animovaný film * dějiny filmu * směry v dějinách filmu * animované postavy ve filmu * filmové žánry * filmová estetika * kreslený film * televize a film * televizní film
    Form.deskr. příručky, studie
    Systemat.791.21, 791.1, 791(091), (048.8), (035), 791.22, 621.397+791, 7.097, 791.32.01:111.852, 778.534.6, 791.228, 791-5
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Druh dok.APC - Příručky
    Katal.org.ABC135 - Knihovna Národního filmového archivu
    ID NFA(NFA-K)b-00154765
    Počet ex.2, z toho volných 0, prezenčně 2
    Databázexxxk - Knihy
    SignaturaPřír.čísloLokaceDislokaceCSInfo
    8853-30060884FONDHRADpouze prezenčně
    8853-3-A0058702FONDHRADpouze prezenčně
    The technique of film animation

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.