Number of the records: 1  

Zrzek

  1. SYS147104
    LBL
      
    00000nam^^22^^^^^^^^450
    005
      
    20201015091044.7
    010
      
    $b Váz.
    035
      
    $a (NFA-K)b-00127839
    100
      
    $a 20081119f1925 m 0czey0103 ba
    101
    1-
    $a cze $c fre
    102
      
    $a CS
    200
    1-
    $a Zrzek $z fre $d (Poil de carotte) $f Jules Renard $g přeložil Hanuš Jelínek
    210
      
    $a V Praze $c Nakladatel Jos. R. Vilímek $d [1925]
    215
      
    $a 139 s.
    225
    2-
    $a Vilímkova knihovna $v sv. 127
    330
      
    $a Hrdinou Renardova románu je malý chlapec, zvaný podle barvy vlasů Zrzek (Poil de carotte), který trpí šikanováním matky a výsměchem sourozenců, ignoruje jej i otec. Jako nemanželské dítě je hlavní příčinou nepřátelství mezi rodiči, kteří jen kvůli velké rodině udržují manželství. Chlapcovo trápení vede k tragickému rozuzlení. Román zaujal i filmové tvůrce, např. Henri Graziani ve svém režijním debutu obrátil pozornost k této osvědčené literární předloze Julese Renarda. Pro pár manželů Lepicových oslovil skutečnou manželskou dvojici Philippe Noiret - Monique Chaumette, což byla v jejich případě ojedinělá spolupráce před filmovou kamerou.
    605
      
    $3 nfa_un_auth*0092613 $a Poil de carotte $k 1932 $n film
    605
      
    $3 nfa_un_auth*0092615 $a Poil de carotte $k 1952 $n film
    605
      
    $3 nfa_un_auth*0092617 $a Poil de carotte $k 1972 $n film
    608
      
    $3 nfa_un_auth*0067195 $a romány
    608
      
    $3 nfa_un_auth*0068307 $a zfilmovaná beletrie
    675
      
    $a (0:82-31) $z cze $9 MRF
    675
      
    $a 821.133.1-31 $9 MRF $z cze
    700
    -1
    $3 nfa_un_auth*0092612 $a Renard $b Jules $f 1864-1910 $4 070
    702
    -1
    $3 nfa_un_auth*0016120 $a Jelínek $b Hanuš $f 1878-1944 $4 730
    801
    -0
    $a CZ $b ABC135 $c 20081119 $g AACR2 $9 2
    910
      
    $a ABC135
    T85
      
    $x existuji fulltexy

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.