Number of the records: 1  

Základy pro promítače 35 a 16 mm filmu

  1. Základy pro promítače 35 a 16 mm filmu / Filmový ústav ; [uspořádal Metoděj Skříčka ... et al.]. -- 2. vyd. -- Praha : Československý filmový ústav, 1975. -- 344 [1] s. : il., tabulky, grafy. -- Další autoři: Alfréd Kalovský, Jaroslav Suk, Jiří Režný, Ferdinand Maurer - Vydalo ediční oddělení Československého filmového ústavu - Slovo redakce - Obsahuje: Podmínky pro získání kvalifikace promítače / Metoděj Skříčka - Promítací technika / Alfréd Kalovský - Elektrotechnika / Jiří Režný - Elektroakustika / Jaroslav Suk - Akustika / Jaroslav Suk - Bezpečnost v kinu / Ferdinand Maurer - Technologie filmového materiálu / Metoděj Skříčka - Promítání úzkého filmu / Metoděj Skříčka - Učební texty určené promítačům v kinech, které je mají seznámit s technikou promítání úzkého 16 mm a 35 mm filmu. Texty z jednotlivých přednášek obsahují teoretické i praktické znalosti a byly vypracovány pro potřebu uchazečů na nově vzniklá výuková střediska, vybudovaná při Ústřední půjčovně filmů v Klánovicích nebo odborné kurzy při Požičovně filmů v Bratislavě. Popisují typy promítacích strojů a příslušenství, světelné zdroje, diaprojektory, údržbu promítacího zařízení i zásady praktického promítání. Vysvětlují základy elektrotechniky, akustiky, optiky a elektroakustiky a věnují také pozornost otázkám bezpečnosti, technice práce s filmovými kopiemi a promítání úzkého filmu. -- (Brož.) : Kčs 35,00

    1. promítači - teorie 2. úzký film - teorie - metody 3. super 35mm film - teorie - metody 4. akustika 5. zvukové systémy 6. zvuková aparatura 7. projekce 8. filmová surovina 9. technické vybavení 10. filmové projektory - teorie 11. metodické příručky 12. učební texty 13. příručky 14. přednášky

    I. Skříčka, Metoděj
    II. Suk, Jaroslav
    III. Československý filmový ústav

    (042.3)+771.531.352+534.86+778.534.4+681.84+771.531.351+(07)+791.65+778.24+778.55-051+778.55+771.531.3+791.621+(072)+(035)
    ABC135

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.