Number of the records: 1  

35 Jahre FAMU

  1. Title35 Jahre FAMU
    SubtitleFilme der Prager
    Film-und Fernsehfakultät
    Author inforedaktion und Zusammenstellung Antonín Navrátil und Hans-Joachim Schlegel; herausgegeben von den Westdeutschen Kurzfilmtagen Oberhausen 1981
    Další autoři Navrátil Antonín (1931-1998) Schlegel Hans-Joachim (1942-2016) Dny krátkého filmu v Oberhausenu, Německo, historie
    Issue data Oberhausen : Karl Maria Laufen, 1981
    Physical description- ix, 138 s.
    Annotation35. výročí Filmové akademie muzických umění v Praze bylo tématem retrospektivy v rámci Dnů krátkého filmu v Oberhausenu v roce 1981. Publikace seznamuje s historií školy; s jejím budováním a jejími zakladateli (Karlem Plickou, A. M. Brousilem, Jaroslavem Boučkem); s katedrami: dramaturgie a scenáristiky, filmové a televizní režie, dokumentárního filmu, filmové a televitní kamery, umělecké footografie a dalšími. Součástí je také filmografie retrospektivy; seznam režisérů, soupis originálních a německých filmových titulů; program.
    ISBN3-87468-013-4 (brož.)
    Person keywords Plicka Karel (1894-1987) Brousil Antonín Martin (1907-1986) Bouček Jaroslav (1903-1985)
    Corporation keywords Akademie múzických umění v Praze Filmová a televizní fakulta
    Keywords filmové školy. historie. Československo. 1946-1981 * filmové vzdělávání. Československo * filmoví pedagogové. Československo * filmová teorie. Československo * filmoví teoretici. Československo
    Form. Descr. studie, sborníky
    UDC378:791(437), 791.3-051(437), 791.32.01(437), 37.011.3-051:791(437), 791.51(437), (048.8), (082), (066)
    Languageger - German
    CountryDE - Germany
    Doc. KindASB - Proceedings
    Catal.org.ABC135 - Knihovna Národního filmového archivu
    NFA Control Number(NFA-K)b-00182741
    Copy count1, currently available 0, at library only 1
    Databasexxxk - Books
    Call numberTrack No.LocationSublocationCSInfo
    323550073046FONDHRADIn-Library Use Only

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.