Number of the records: 1  

Best of Slovak film 1921-1991

  1. TitleBest of Slovak film 1921-1991
    Author info[film entries by Peter Hames]
    Další autoři Hames Peter (1936-)
    Issue1st ed.
    Issue data Bratislava : Slovak Film Institute, 2013
    Physical description- 201 s.: il., barev. il., portréty
    NoteÚvod, ediční poznámka, výňatky, o autorovi
    AnnotationReprezentativní obrazová publikace o slovenské kinematografii v angličtině obsahuje výběr 35 slovenských celovečerních filmů, které představují to nejlepší, co v tamním audiovizuálním prostředí dosud vzniklo, počínaje snímkem Jánošík (1921) Jaroslava Siakeľa až po Nehu (1991) Martina Šulíka. Ke každému filmu je připojený odborný text, ocenění filmu, citáty z tisku a další zajímavé informace, doprovází je bohatá fotodokumentace filmových záběrů. Na úvodní část knihy navazují profily 20 slovenských režisérů, jejichž filmy jsou v publikaci zastoupeny. Autorem jednotlivých textů publikace je renomovaný britský filmový publicista, kritik a historik Peter Hames.
    ISBN978-80-85187-62-5 (brož.)
    Keywords produkce. Slovensko. 1921-1991 * filmová tvorba. Slovensko. 1921-1991 * oceněné filmy. Slovensko. 1921-1991 * režiséři. Slovensko. 1921-1991 * nejlepší film. Slovensko. 1921-1991
    Form. Descr. obrazové publikace
    UDC791.63(437.6)"1921/1991", 791.62-026.15(437.6)"1921/1991", 06.05:791(437.6)"1921/1991", 791.633-051(437.6)"1921/1991", (084.11)
    Languageeng - English
    Language of the originalslo - slovak
    CountrySK - Slovak Republic
    Doc. KindAOF - Film picture books
    Catal.org.ABC135 - Knihovna Národního filmového archivu
    NFA Control Number(NFA-K)b-00161033
    Copy count4, currently available 3, at library only 1
    Databasexxxk - Books
    References (1) - ARTICLES
    Call numberTrack No.LocationSublocationCSInfo
    409370111623PRIRVEZ2In-Library Use Only
    40937-A0111624PRIRVEZ2
    40937-B0111794PRIRVEZ2
    40937-C0117997PRIRVEZ2

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.