Number of the records: 1  

O vývojových a estetických problémech dokumentárního filmu

  1. TitleO vývojových a estetických problémech dokumentárního filmu
    Author infoJohn Grierson, Joris Ivens, Alberto Cavalcanti; [z angl. a něm. orig. ...] přel. Karel Weidenhoffer
    Author Grierson John (1898-1972)
    Další autoři Ivens Joris (1898-1989) Cavalcanti Alberto (1897-1982) Akademie múzických umění v Praze. Filmová a televizní fakulta
    IssueVyd. 1.
    Issue data Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1967
    Physical description- 133 s.
    EditionUčební texty vysokých škol
    Other Interrelated Works  Grierson on documentary  /   Grierson John (1898-1972);  Hardy Forsyth (1910-1994) . London : Collins, 1946.
    NoteJednotlivé stati přel. z angl. knihy Forsytha Hardyho Grierson on Documentary a z něm. sborníků o J. Ivensovi a A. Cavalcantim. - Vyd. Akademie múzických umění v Praze. - Romayor
    AnnotationTeoretické materiály, složené z přednášek a statí tří významných dokumentaristů, kteří velkou měrou zasáhli do vývoje dokumentárního filmu i jeho metody.
    ISBN(Brož.)
    Keywords dokumentární film. teorie. analýza. dějiny * filmová teorie * režiséři
    Form. Descr. vysokoškolská skripta, studie, úvahy
    UDC(0:82-4), 791.32.01, (075.8), (048.8), 791.633-051, 791(091), 791-22, 791.229
    Languagecze - Czech
    Language of the originaleng - English, ger - German
    CountryCS - Czechoslovakia
    Doc. KindASK - Textbooks
    Catal.org.ABC135 - Knihovna Národního filmového archivu
    NFA Control Number(NFA-K)b-00090724
    Copy count5, currently available 0, at library only 5
    Databasexxxk - Books
    Call numberTrack No.LocationSublocationCSInfo
    II-48820060872FONDHRADIn-Library Use Only
    II-4882-A0060863FONDHRADIn-Library Use Only
    II-4882-B0060864FONDHRADIn-Library Use Only
    II-4882-C0060865FONDHRADIn-Library Use Only
    II-4882-D0060876FONDHRADIn-Library Use Only

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.