Number of the records: 1  

16mm and 8mm filmmaking

  1. Title16mm and 8mm filmmaking
    Subtitlean essential guide to shooting on celluloid
    Author infoJacob Dodd
    Author Dodd Jacob
    Issue1st publ.
    Issue data London ; New York : Routledge, Taylor & Francis Group, 2021
    Physical description- viii, 269 s.: il. schém., tabulky, nákresy
    EditionA Focal Press Book
    NoteÚvod. - Bibliografie v textu. - Rejstřík
    AnnotationZákladní příručka poskytující návod, jak natáčet tradiční 16mm a 8mm filmy a to jak pomocí analogových, tak digitálních nástrojů. Tento text, zaměřený na nízkorozpočtové vybavení a inovativní techniky, provádí jednotlivými kroky tvorby filmů v duchu tradice takových filmařů, jako byl například Georges Méliès. Dodd vysvětluje všechny potřebné filmařské dovednosti. Také radí jak si vybrat kameru, filmový materiál, expozimetr; jak nasvítit film nebo nahrávat zvuk. Publikace je doplněna názornými ilustracemi a ručně kreslenými schématy a podává přehled doporučených filmů.
    ISBN978-0-367-42947-8 (brož.)
    Keywords 16mm film * formáty kinematografického filmu * kinematografie * technické prostředky filmu * 8mm film * kamera * technika kamery * filmová surovina * osvětlení * zvláštní efekty * střih * zvukový střih * projekce * amatérský film * úzký film * digitální technika
    Form. Descr. příručky, metodické příručky
    UDC791.623.1, 778.534.48, 778.55, 791.077, 621.3.037.37, (035), (072), 771.531.35, 778.5, 791.621, 771.531.352, 791.636:778.53, 778.53, 771.531.3, 628.9, 778.534.6
    Languageeng - English
    CountryGB - Great Britian, US - United States of America
    Doc. KindAMP - Teaching manuals
    Catal.org.ABC135 - Knihovna Národního filmového archivu
    NFA Control Number(NFA-K)b-00238701
    Copy count1, currently available 0, at library only 1
    Databasexxxk - Books
    Call numberTrack No.LocationSublocationCSInfo
    431050121780FONDSKLADIn-Library Use Only
    16mm and 8mm filmmaking

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.