Number of the records: 1  

Appraising moving images

  1. TitleAppraising moving images
    Subtitleassessing the archival and monetary value of film and video records
    Author infoSam Kula
    Author Kula Sam (1932-2010)
    Issue data Lanham ; Oxford : The Scarecrow Press, 2003
    Physical description- 155 s.
    NoteÚvod. - O autorovi. - Bibliografie na s. 131-147. - Rejstřík
    AnnotationPráce předního filmového archiváře Samy Kuly je jedním z prvních odborných příspěvků k dosud opomíjenému tématu: vyjádření hodnoty pohyblivých obrazů (filmu, videa), a to jak z hlediska archivního, tak finančního. V úvodu najdeme stručnou historii filmových archivů. Další kapitola se věnuje "teorii hodnocení" a shrnuje archivní literaturu o hodnocení textových dokumentů a zamýšlí se, jak by se tato teorie dala použít v hodnocení pohyblivých obrazů. Dále autor konstatuje, že stále trvá nesystematická, intuitivní nebo oportunistická akvizice filmů archivy i samotným filmovým průmyslem. Domnívá se, že "analýza faktů" o akvizici je nezbytná, zejména "kontext a podtext" díla nebo sbírky, aby se mohlo určit, zda bude mít pro konkrétní archiv hodnotu.
    ISBN0-8108-4368-4 (váz.)
    Keywords filmové sbírky * filmová dokumentace * filmová teorie * videofilmy * video a film * video, filmy na * archiváři * filmové kurátorství * sbírky * katalogizace a klasifikace filmů * hodnocení filmů * filmový průmysl * ekonomika a film
    Form. Descr. studie, analýzy
    UDC(048.83), (048.8), 026.064, 791.63-028.23, 791.32.01, 002:791, 930.25-051, (930.253:791):005, 069.5, 025.3:791, 025.4:791, 791.43.073, 791.61, 338+791
    Languageeng - English
    CountryUS - United States of America, GB - Great Britian
    Doc. KindASD - Studies
    NFA Control Number(NFA-K)b-00210221
    Copy count1, currently available 0, at library only 1
    Databasexxxk - Books
    Call numberTrack No.LocationSublocationCSInfo
    424310118660FONDSKLADIn-Library Use Only
    Appraising moving images

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.