Number of the records: 1  

The technique of film animation

  1. TitleThe technique of film animation
    Author infowritten and compiled by John Halas and Roger Manvell
    Author Halas John (1912-1995)
    Další autoři Manvell Roger (1909-1987)
    Issue3rd ed.
    Issue data New York : Hastings House, 1966
    Physical description- 348 s.: il., grafy, tabulky
    EditionCommunication Art Books
    NotePředmluva. - Úvod. - Vybraná literatura. - Terminologický slovníček. - Rejstřík
    AnnotationTřetí vydání publikace seznamující s technikou filmové animace, s jejími počátky v Evropě a USA, s epochou objevování rozsahu možností uplatnění animovaného filmu jako filmu zábavního, instrukčního, výzkumného nebo reklamního; s jeho vývojem jako svébytného druhu umění; s druhy animovaného filmu (kreslený, loutkový; s využitím matematiky, aj.). Autoři představují techniku animace jako výzvu pro představivost filmových tvůrců a televizi jako nové a permanentní pole působnosti a využití animace. Publikace je bohatě obrazově vybavena a doplněna grafy, tabulkami, rejstříkem, seznamem zmiňovaných filmů, slovníčkem odborné terminologie.
    ISBN(Váz.)
    Keywords animace * animační vybavení * animovaný film * dějiny filmu * směry v dějinách filmu * animované postavy ve filmu * filmové žánry * filmová estetika * kreslený film * televize a film * televizní film
    Form. Descr. příručky, studie
    UDC791.21, 791.1, 791(091), (048.8), (035), 791.22, 621.397+791, 7.097, 791.32.01:111.852, 778.534.6, 791.228, 791-5
    Languageeng - English
    CountryUS - United States of America
    Doc. KindAPC - Handbooks
    Catal.org.ABC135 - Knihovna Národního filmového archivu
    NFA Control Number(NFA-K)b-00154765
    Copy count2, currently available 0, at library only 2
    Databasexxxk - Books
    Call numberTrack No.LocationSublocationCSInfo
    8853-30060884FONDHRADIn-Library Use Only
    8853-3-A0058702FONDHRADIn-Library Use Only
    The technique of film animation

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.