Number of the records: 1  

Beiträge zur Film- und Fernsehwissenschaft

  1. TitleBeiträge zur Film- und Fernsehwissenschaft
    Author infoSchriftenreihe der Hochschule für Film und Fernsehen der DDR; [Hermann Herlinghaus ... at al.]
    Author Hochschule für Film und Fernsehen der DDR (vysoká škola pro filmové a televizní umění : Postupim, Německo)
    Další autoři Herlinghaus Hermann (1951-1989)
    Issue data [Potsdam-Babelberg] : Hochschule für Film und Fernsehen der DDR, [1982]
    Physical description- 287 s.
    EditionBeiträge zur Film- und Fernsehwissenschaft 5/82 23. Jahrgang
    AnnotationSérie příspěvků (studií) k filmové a televizní vědě vydávaná Hochschule für Film und Fernsehen der DDR. Na více než 100 stranách se seznámíme s německým režisérem a scenáristou bulharského původu Zlatanem Dudowem (1903-1963) a jeho tvorbou, včetně jeho scénáře k filmu Seifenblasen (1934). Další stati pojednávají např. o společenské odpovědnosti filmových tvůrců, o vztahu divadla, televize a filmu, aj. V závěru publikace stati z denního tisku týkající se filmové problematiky.
    ISBN(Brož.)
    Person keywords Dudow Slatan (1903-1963)
    Keywords filmová věda a výzkum. Německá demokratická republika. 1982 * filmová estetika * režiséři. Německo. Bulharsko * scenáristé. Německo. Bulharsko * filmová studia. Německá demokratická republika * televize. Německá demokratická republika. 1982 * společnost a film
    Form. Descr. sborníky, studie, stati
    UDC791.4, 791.633-051(497.2)+(430), 791.632-051, 791.32(430), 791.32(430), 791.229(430), 791.621.1(430), 791.32.01:111.852, 654.191(430), (082), (066), (048.8), (049)
    Languageger - German
    CountryDE - Germany
    Doc. KindASB - Proceedings
    Catal.org.ABC135 - Knihovna Národního filmového archivu
    NFA Control Number(NFA-K)b-00150352
    Copy count1, currently available 0, at library only 1
    Databasexxxk - Books
    Call numberTrack No.LocationSublocationCSInfo
    33688/1982/50078900FONDHRADIn-Library Use Only

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.