Number of the records: 1  

Tvůrčí osobnost Františka Hrubína

  1. TitleTvůrčí osobnost Františka Hrubína
    Subtitlebibliografie
    Author infoIva Málková, Daniel Řehák
    Author Málková Iva (1962-)
    Další autoři Řehák Daniel (1974-)
    IssueVyd. 1.
    Issue data Brno : Host ; Ostrava : Ostravská univerzita v Ostravě, 2009
    Physical description- 333 s.
    NoteEdiční poznámky. - Rejstřík jmenný
    Contains alsoFilmové adaptace Hrubínových děl, s. 193-194
    AnnotationPublikace představuje soupis bibliografických údajů, které se vztahují k původním textům (básnickým, prozaickým, dramatickým, esejistickým), k článkům, rozhovorům, úvahám, jež byly uveřejněny v novinách a časopisech od roku 1929 do roku 1971, od prvního časopiseckého vystoupení Františka Hrubína ve Studentském časopise až do okamžiku jeho smrti. Část zaměřená na původní tvorbu Františka Hrubína navazuje na bibliografii Josefa Strnadela z roku 1958. Je soupisem všech vydání básnických sbírek pro dospělé a pro děti, próz, divadelních her, bibliofilií, překladů, edic atd. Bibliografie shromažďuje rovněž recepci jednotlivých tvůrčích počinů Františka Hrubína včetně výrazných adaptací jeho děl či autentických záznamů jeho osobnosti v televizi a v rozhlase.
    ISBN978-80-7368-740-3 (Ostravská univerzita v Ostavě : brož.)978-80-7294-372-2 (Host - vydavatelství : brož.)
    Person keywords Hrubín František (1910-1971)
    Keywords básníci. Československo * literatura a film. Československo
    Form. Descr. personální bibliografie, anotované bibliografie
    UDC821.162.3-1-051, 82+791(437), 012, 019.941
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Doc. KindABG - Bibliographies
    Catal.org.ABC135 - Knihovna Národního filmového archivu
    NFA Control Number(NFA-K)b-00124314
    Copy count1, currently available 0, at library only 1
    Databasexxxk - Books
    Call numberTrack No.LocationSublocationCSInfo
    399160105940FONDSKLADIn-Library Use Only

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.