Number of the records: 1  

Tělo a tělesnost v české kultuře 19. století

  1. TitleTělo a tělesnost v české kultuře 19. století
    Subtitlesborník příspěvků z 29. ročníku sympozia k problematice 19. století
    Plzeň, 26. - 28. února 2009
    Author infouspořádaly Taťána Petrasová a Pavla Machalíková
    Další autoři Petrasová Taťána (1961-) Machalíková Pavla (1972-)
    IssueVyd. 1.
    Issue data Praha : Academia, 2010
    Physical description- 370 s., [8] s. barev. obr. příl.: (některé barev.) il., portréty a faksim.
    NoteCitáty, poznámky v textu, seznam vyobrazení, německé resumé, o autorech. - Rejstřík jmenný
    AnnotationSborník 32 příspěvků z 29. ročníku plzeňského sympozia k problematice 19. století obsahuje práce historiků umění i historiků obecných, literárních vědců, muzikologů a odborníků dalších společenskovědních disciplín (filozofie, právo, sport, tanec, etnografie) k problematice chápání lidského těla. Téma tělesnosti poměřuje v evropské kultuře 19. století postup modernizace společnosti, ať už jde o právní kodex, vztah těla mrtvého a živého při prosazování nových zásad pohřbívání, zavedení lékařské pitvy do oficiální školní výuky umělců nebo příklon k Darwinově teorii o původu živočišných druhů. Publikace je rozdělena do pěti oddílů, které naznačují základní okruhy otázek: Tělo a tělesnost, Tělo doby, Idea těla, Umělecký problém tělesnosti a Limity tělesnosti.
    ISBN978-80-200-1833-5 (brož.)
    Form. Descr. sborníky konferencí, přednášky
    UDC(063), (042.3), 316.7(437.3), 612(437.3), 572(437.3), 796(437.3), 304(437.3), 7.04(437.3)
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Doc. KindASB - Proceedings
    Catal.org.ABC135 - Knihovna Národního filmového archivu
    NFA Control Number(NFA-K)b-00118326
    Copy count1, currently available 0, at library only 1
    Databasexxxk - Books
    Call numberTrack No.LocationSublocationCSInfo
    397600105071FONDSKLADIn-Library Use Only

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.