Number of the records: 1  

Podíl filmu na šíření uměleckých a kulturních hodnot

  1. TitlePodíl filmu na šíření uměleckých a kulturních hodnot
    Subtitletematická studie podkladového úkolu SPZV IX-8-2/02-C Podíl filmu, televize a rozhlasu na masovém šíření uměleckých a kulturních hodnot a dloudodobém formování socialistického způsobu života
    Author infořešitel Miroslava Knoflíčková; spolupráce na úkolu Radko Hájek
    Author Knoflíčková Miroslava (1953-)
    Další autoři Hájek Radko (1948-)
    Issue[1. vyd.]
    Issue data Praha : Ústav pro výzkum kultury : Československý filmový ústav, 1988
    Physical description- 45, 8 s.: 5, 18, 13 s. příl. č. 1 - 3, příl. č. 4 nestr.
    NoteŘešitelské pracoviště: Odbor výzkumu Čs. filmového ústavu
    AnnotationStudie tvoří součást dílčího úkolu Podíl filmu, televize a rozhlasu na masovém šíření ... , zaměřuje se na problematiku filmu, filmového diváka, audiovizuální kultury a komunikace. Obsah studie tvoří dvě tematické části, první je věnována návštěvě kina jako kulturní aktivitě a společenským funkcím této aktivity. Druhá se zabývá problematikou primárních funkcí kina, a to ve dvou rovinách: v rovině filmového sdělení a filmového programu jako potenciálních nositelů konkrétních kulturních a uměleckých hodnot.
    ISBN(Váz.)
    Keywords filmová teorie * psychologický vliv filmu * masmédia * sociologie a film * společnost a film * socialismus a film. 20.stol., 80.léta * sociologie filmu. Československo * kina * návštěvnost
    Form. Descr. studie
    UDC(048.8), 791.65, 791.4, 30, 316.7
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Doc. KindASD - Studies
    Catal.org.ABC135 - Knihovna Národního filmového archivu
    NFA Control Number(NFA-K)b-00032040
    Copy count3, currently available 1, at library only 1
    Databasexxxk - Books
    Call numberTrack No.LocationSublocationCSInfo
    II-68530091632FONDHRADIn-Library Use Only
    II-6853-A0111366FONDHRADunavailable
    II-6853-B0111387FONDHRAD

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.