Počet záznamů: 1  

Appraising moving images

  1. NázevAppraising moving images
    Podnázevassessing the archival and monetary value of film and video records
    Aut.údajeSam Kula
    Autor Kula Sam (1932-2010)
    Vyd.údaje Lanham ; Oxford : The Scarecrow Press, 2003
    Fyzický popis- 155 s.
    PoznámkyÚvod. - O autorovi. - Bibliografie na s. 131-147. - Rejstřík
    AnotacePráce předního filmového archiváře Samy Kuly je jedním z prvních odborných příspěvků k dosud opomíjenému tématu: vyjádření hodnoty pohyblivých obrazů (filmu, videa), a to jak z hlediska archivního, tak finančního. V úvodu najdeme stručnou historii filmových archivů. Další kapitola se věnuje "teorii hodnocení" a shrnuje archivní literaturu o hodnocení textových dokumentů a zamýšlí se, jak by se tato teorie dala použít v hodnocení pohyblivých obrazů. Dále autor konstatuje, že stále trvá nesystematická, intuitivní nebo oportunistická akvizice filmů archivy i samotným filmovým průmyslem. Domnívá se, že "analýza faktů" o akvizici je nezbytná, zejména "kontext a podtext" díla nebo sbírky, aby se mohlo určit, zda bude mít pro konkrétní archiv hodnotu.
    ISBN0-8108-4368-4 (váz.)
    Předmět.hesla filmové sbírky * filmová dokumentace * filmová teorie * videofilmy * video a film * video, filmy na * archiváři * filmové kurátorství * sbírky * katalogizace a klasifikace filmů * hodnocení filmů * filmový průmysl * ekonomika a film
    Form.deskr. studie, analýzy
    Systemat.(048.83), (048.8), 026.064, 791.63-028.23, 791.32.01, 002:791, 930.25-051, (930.253:791):005, 069.5, 025.3:791, 025.4:791, 791.43.073, 791.61, 338+791
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké, GB - Velká Británie
    Druh dok.ASD - Studie
    ID NFA(NFA-K)b-00210221
    Počet ex.1, z toho volných 0, prezenčně 1
    Databázexxxk - Knihy
    SignaturaPřír.čísloLokaceDislokaceCSInfo
    424310118660FONDSKLADpouze prezenčně
    Appraising moving images

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.