Počet záznamů: 1  

Karel Poláček a film

  1. TitleKarel Poláček a film
    Author info[text k vydání připravil a ediční poznámku napsal Zdeněk K. Slabý; editor a odpovědný redaktor Jan Tydlitát]
    Author Poláček Karel (1892-1944)
    Další autoři Slabý Zdeněk K. (1930-2020) Tydlitát Jan (1941-)
    IssueVyd. v tomto celku 1.
    Issue data Boskovice : František Šalé - Albert, 2002
    Physical description- 295 s., [14] s. obr. příl.: il.
    NoteAutor studie: Pavel Taussig. - Vyšlo nákladem města Rychnov nad Kněžnou. - Ediční poznámka
    AnnotationTato kniha doplňující Spisy Karla Poláčka je věnována filmu, konkrétně scénářům, na kterých Poláček spolupracoval a které se dochovaly (Načeradec, král kibiců, Včera neděle byla a Hostinec U kamenného stolu). Součástí tohoto svazku je studie Pavla Taussiga a soubor anekdotických záznamů o Poláčkovi, který pochází především z Lidových novin a Českého slova. Přiřazen je i výběr z listárny Poláčkova humoristického časopisu Dobrý den.
    ISBN80-7326-011-5 (váz.)
    Person keywords Poláček Karel (1892-1944)
    Film Načeradec, král kibiců 1932
    Včera neděle byla 1938
    Hostinec "U kamenného stolu" 1948
    Keywords literatura a film. Československo * autoři námětu. Československo * autoři předlohy. Československo * scénář. Československo * scenáristé. Československo
    Form. Descr. sborníky, scénáře, studie, anekdoty
    UDC(082), (0:82-25), (048.8), 821.162.3-25, (0:82-36), 821.162.3-36, 929, 7.071.1(437.3), 347.786(437.3), 82-2, 821.162.3.09, 791.632-051(437.3)
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Doc. KindASB - Proceedings
    Catal.org.ABC135 - Knihovna Národního filmového archivu
    NFA Control Number(NFA-K)b-00039817
    Copy count2, currently available 1, at library only 1
    Databasexxxk - Books
    Call numberTrack No.LocationSublocationCSInfo
    37123/210094494FONDHRADIn-Library Use Only
    37123/21-A0094540FONDHRAD

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.